Skip to main content
JAKESS
Soalan Lazim
Hubungi Kami
Aduan dan Maklum Balas
Peta Laman

Media

JAKESS TERIMA LAWATAN JABATAN PERDANA MENTERI

Admin-Haeida

11 March 2024

909


AKESS TERIMA LAWATAN JABATAN PERDANA MENTERI 5  AKESS TERIMA LAWATAN JABATAN PERDANA MENTERI 2

 AKESS TERIMA LAWATAN JABATAN PERDANA MENTERI 8  AKESS TERIMA LAWATAN JABATAN PERDANA MENTERI 10

AKESS TERIMA LAWATAN JABATAN PERDANA MENTERI 7  AKESS TERIMA LAWATAN JABATAN PERDANA MENTERI 1

1 Mac 2024, Jumaat - Jabatan Kehakiman Syariah Selangor telah menerima lawatan daripada Jabatan Perdana Menteri dihadiri seramai 48 pegawai diketuai YBhg. Datuk Abd Shukor Bin Mahmood, Timbalan Ketua Setiausaha (Pengurusan) disini jumaat lalu.

Lawatan adalah bertujuan bagi perkongsian perkhidmatan teras Jabatan ini, mengetahui statistik bilangan dan jenis-jenis kes dikendalikan oleh JAKESS dan mempelajari amalan terbaik dilaksanakan oleh JAKESS dalam mengatasi isu peningkatan kes didaftarkan.

Majlis bermula dengan ucapan aluan oleh YAA Dato' Mohammad Adib bin Husain, Ketua Hakim Syarie Selangor seterusnya ucapan balas oleh YBhg. Datuk Abd Shukor Bin Mahmood.

Majlis diteruskan lagi dengan taklimat dan sesi soal jawab Perkhidmatan Perundangan dan Kehakiman Mahkamah Syariah Selangor oleh Puan Nenney Shuhaidah binti Shamsuddin, Ketua Pendaftar Jabatan Kehakiman Syariah Selangor.

Jabatan ini mengucapkan terima kasih kepada Jabatan Perdana Menteri diatas kesudian melawat jabatan ini serta semoga segala usaha diberkati Allah SWT.